• YOUR NATURAL SIDE Olej z nasion PIETRUSZKI nierafinowany 30ml

W 100% naturalny olej, idealny dla cery tłustej i mieszanej, nie zatyka porów, redukuje cellulit, przeznaczony dla cery trądzikowej...

25.90
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 2.9
Odbiór Żabka Ksawerów (Wschodnia 135) 2.9
Odbiór Żabka Ksawerów (Jana Pawła II 2) 2.9
Odbiór Żabka Ksawerów (Wschodnia 35) 2.9
Odbiór Żabka Pabianice (Rzgowska 35A) 2.9
ORLEN Paczka 7.9
Paczkomaty InPost 11.9
Kurier (InPost) 16.9
Dostępność Dostępny

Olej z nasion pietruszki jest odpowiedni dla cery mieszanej, tłustej i zanieczyszczonej. Normalizuje, wyrównuje koloryt, nie zatyka porów. Stosowany w profilaktyce skóry trądzikowej, naczynkowej, z cellulitem. Nie stosować w ciąży.

 

Idealny do pielęgnacji:

skóry mieszanej i tłustej

problemowej, zanieczyszczonej

nadwrażliwej, zaczerwienionej

o nierównomiernym kolorycie

dojrzałej, wymagającej ujędrnienia

 

Działanie:

regenerujące

wygładzające

ujędrniające

ściągające

oczyszczające

nawilżające

 

Pietruszka bogata jest w cały szereg dobroczynnych kwasów tłuszczowych, witamin A, B1, B2, K, C i żelazo. W swoim składzie posiada niezwykle dużą zawartość kwasu petroselinowego (około 72%), któremu zawdzięcza silne właściwości regeneracyjne, zabliźniające oraz ujędrniające. Nawilża, wygładza i poprawia kondycję skóry. Idealna do pielęgnacji cery problemowej, mieszanej i tłustej, z trądzikiem i skłonnością do powstawania zaskórników. Oczyszcza i działa ściągająco. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Mocno uelastycznia i ujędrnia. Pomaga w walce z cellulitem. Działa rozjaśniająco, poprawia koloryt skóry, niweluje przebarwienia. Stosowana na skórę głowy, wzmacnia cebulki, poprawia krążenie, zapobiegając wypadaniu włosów. Nie powinny jej stosować kobiety w ciąży.

 

Stosowanie:

jako zamiennik kremu - nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka

jako „balsam" do ciała - nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia

masaż wybranych partii ciała - stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)

wzmocnienie działania kremu / balsamu - zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

maska na skórę głowy - wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów

maska na włosy - nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc

zabezpieczenie końcówek włosów - w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów

preparat zmiękczający twardą skórę - niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią

jako odżywka do paznokci - kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

 

Specyfikacja produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil (Olej z nasion pietruszki)

Kraj pochodzenia: Polska

Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu korzenia pietruszki oraz żółto - zielonym kolorze.

Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko gęstnieje.

 

Ciekawostki:

Olej z nasion pietruszki powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion korzenia pietruszki zwyczajnej.

Pietruszka zwyczajna, to roślina uprawna pochodząca z rodziny selerowatych, której zarówno korzeń jak i liście wykorzystywane są w sztuce kulinarnej oraz zielarstwie.

 

Producent: Your Natural Side

image