• SHAMASA Olej z pestek malin BIO nierafinowany 50ml

Olej z pestek malin o przyjemnym, lekko gorzkim zapachu i złoto zielonym kolorze, zachwyca zaraz po aplikacji na skórę, nadając jej miękkość i czyniąc ja w dotyku aksamitną. Bogactwo składników jakie zawiera przyprawia o zawrót głowy i to dlatego szybko zdobywa sojuszników, wśród zadowolonych z efektów użytkowników..

Brak towaru
33.90
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 2.9
Odbiór Żabka Ksawerów (Wschodnia 135) 2.9
Odbiór Żabka Ksawerów (Jana Pawła II 2) 2.9
Odbiór Żabka Ksawerów (Wschodnia 35) 2.9
Odbiór Żabka Pabianice (Rzgowska 35A) 2.9
ORLEN Paczka 7.9
Paczkomaty InPost 11.9
Kurier (InPost) 16.9
Dostępność Brak towaru

Olej z pestek malin o przyjemnym, lekko gorzkim zapachu i złoto zielonym kolorze, zachwyca zaraz po aplikacji na skórę, nadając jej miękkość i czyniąc ja w dotyku aksamitną. Bogactwo składników jakie zawiera przyprawia o zawrót głowy i to dlatego szybko zdobywa sojuszników, wśród zadowolonych z efektów użytkowników. Swoją sławę przede wszystkim zawdzięcza właściwościom ochronnym. To olej posiadający silne filtry, na poziomie SPF 30-50, chroniące przed działaniem szkodliwego promieniowania. Zawiera dużą ilość NNKT a ponad to jest silnym antyoksydantem. Chroni skórę przed przebarwieniami powstałymi w wyniku nadmiernej ekspozycji na słońce. Lekka konsystencja i łatwe wchłanianie czyni go przyjemnym w codziennej pielęgnacji każdego typu skóry.

Właściwości olejku z pestek malin:

  • naturalny filtr SPF 30-50
  • regeneruje mikro uszkodzenia skóry
  • pobudza regenerację nabłonków
  • wysokie stężenie przeciwutleniaczy
  • kondycjonuje skórę
  • ochrona DNA
  • przeciwzapalny
  • zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych
  • hamuje produkcję melaniny
  • bogate źródło witaminy E
  • chroni skórę przed utratą wody

Olejek nakładać bezpośrednio na skórę w niewielkiej ilości delikatnie wmasowując. Dla wielbicielek kosmetyków własnej produkcji, to nieoceniony składnik, który między innymi przedłuża trwałość produktów.

 

INCI : RUBUS IDAEUS SEED OIL

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

Tłoczony na zimno, nierafinowany!